ASPO

ska reggae

Biografia de ASPO

Tot va començar amb una freda al gener de 1997… Una dotzena d'amants de l'estil antic jamaicà decideixen reunir-se regularment en un bar de la Ciutat Vella durant 60 períodes de sessions del ska calfat pel ron "organitzats" concebuda germane Abdu. La ASPO big band de Ska va naixer. El grup conta actualment amb 16 membres d'alguns dels millors grups de l'escena en Burdeos (Edgar l'aquest Hurlements D'Llig, Improvisator Dub, Rageous Gratoons, Sleppers) que, sense abandonar els seus respectius grups, ja que estan vivint 4 anys ASPO.

Un primer àlbum va ser alliberat al novembre de 1998, relativa a l'etiqueta "Total dels Cels" (dist. Pias), uns mesos abans de l'ona de Ska a França. Titulat "LOVE poció N º 1", que conta amb set arrels ska instrumental acompanyada vuit versions Dub que ASPO confiat a uns quants convidats seleccionats per les seues contribucions als àlbums que vam considerar que, per diverses raons, com els interessos ( "Chinoi": Mà Negra, Négresses verda, Lofofora, Spook i el Gai / Yves Dubreuil: Improvisator Dub / Eddy Dóna Costa Freitas: Rageous Gratoons / Bruno Coq: Mush, Straw Dogs / Fred Norguet: Spicy Box, Burning Caps,). "LOVE poció N º 1" està esgotat.

Titulat "EN LA WEB DE L'AMOR" (PRP 007), el segon àlbum La ASPO, publicat al març de 2001 en Patate Records (dist. Tripsichord) reflecteixen un marcat canvi en l'enfocament de ASPO. El primer àlbum va ser ska i instrumentals, mentre que la meitat dels catorze títols del nou àlbum estan cantats i interpretats en una tradició Rocksteady i Early Reggae.

Components

Guitar: Emmanuel Arné
Guitar: Thierry Boireau
Organ, Piano, Melodica, Vocals: Vincent Baribaud
Lead Vocals: Perrine Fifadji
Flute: Bertrand Fondraz
Drums: Frederic Girard
Drums: Xavier Fraineau
Bass: Laurent Girard
Upright Bass: Frederic Gallo
Baritone & Soprano Saxophones: Marc Mouches
Tenor Saxophone: Francis Passicos
Trombone: Dominique Rataud
Trumpet: Michel Roux
Tenor Saxophone: Baptiste Sibe
Sound Engineer: Eddy Da Costa Freitas

CONTACTE

aspo@free.fr