Gaia Dub Sindicat

Reggae / Dub / Ska

Biografia de Gaia Dub Sindicat

Tant el nom del grup com el seu trasfons ideològic s’alimenta de la idea de la Terra (Gaia) com un esser viu del que tots formem part i hem de respectar i protegir de igual forma que hem de fer amb nosaltres mateix, una unió amb tot el que ens envolta.

Aquest projecte naix en el 2002 de la idea de formar un grup de dub, inicialment format per Dani (en inicis baixista i actual bateria), Dr.Jau (Kisap, Las damas, Saorí, …) i un secuenciador de ritmes.

Inicialment és un grup instrumental-electrònic al que al any s’incorpora un baterista (Fran), substituïnt el secuenciador i oferint una rítmica molt més rica i enèrgica.

En 2003 entren a formar part del projecte Quico (teclats), aportant les seues influències del jazz i Antonio (percussió) que enriqueix les bases reggae-dub amb ritmes llatins. Encara com a formació instrumental deixen enrere la essència electrònica del dub per a desenvolupar un estil més orgànic amb armonies menys homogénies. Al poc temps entra al sindicat Carles (veu i guitarra rítmica) donant la possibilitat d’expressar amb paraules les idees, pensaments i sentiments al voltant d’aquest concepte eco-filosòfic, unes vegades en forma d’esperança, altres de ràbia, però sempre des d’una visió crítica del sistema socio-econòmic del que som part.

Més tard i ja amb uns quants directes a l’esquena entren al grup Eli i Susana, les quals en un principi feien els coros i més tard han anat introduïnt les seues pròpies lletres.

Des del primer concert de la banda en el primer festival Alacant Desperta al 2003, han passat per Gaia molts bons músics d’Alacant, València, Murcia, Andorra, Eibissa, Andorra i Argentina: Ramón Riera (saxo), Guillem (saxo), Vicen (baix), Kako Kisap (trombó), Ángel Wayab (saxo), Manolo (bateria), Pau (saxo), Diego (guitarra), Alejandro (saxo).

Gaia Dub Sindicat ha compartit cartell amb grups com: Kisap, The Shake it up’s, The Wailers, Kinky Beat, La Reggaera, Skaparràpid, Sundayers..

La música naix de deu caps amb diverses influències; ritmes jamaicans (reggae, ska, dub, rocksteady, ragga, ..) amb armonies influenciades pel jazz, música africana, rock, pop.. comformen l’estil original i a la vegada orgànic del grup.

Després d’haver autoproduït una maqueta al 2007, aquest any (2009) i per primera vegada van a entrar a un estudi a gravar el seu primer disc.

Components

Dani: Bateria
Rubén: Baix
Quico: Teclats
Carles: Veu i guitarra
Eli: Veu
Susana: Veu
Antonio: Percussió
Emilio: Saxo i guitarra
Dani: Trompeta
Boro: Trombó