Hotdrop

reggae 70's

Biografia de Hotdrop

Hotdrop va nàixer un hivern de 2004, en la perifèria madrilenya de polígons industrials i foscs locals d’assaig, on la irresistible atracció pels ritmes jamaicans va fer que es creuaren els camins d’aquests amants del reggae. La banda es va anar construint a poc a poc a força de jams clandestines, enregistraments estiuencs i coincidencies inevitables…Llargues i inspirades nits d’assaig van fer en resta. Però el camí de tot grup és llarg i en la història de Hotdrop hi ha hagut moltes trobades i alguns comiats, i la banda es va anar recomponent durant els seus primers anys fins a estabilitzar-se en la formació actual amb la qual avui creen el inconfundible estil de soulful reggae i dub que els caracteritza. El seu primer disc, “Ready” (Lafamille, 2007), és la culminació d’aquesta primera i agitada època de Hotdrop, un compendi de temes originals que faran les delícies de tot seguidor del reggae.

El personal so de Hotdrop s’arrela en les produccions de reggae dels 70, fusionades amb pinzellades de funk i soul, on ritme i harmonies es fonen en una evolupant atmosfera dub. Aquesta original trobada entre el clàssic i el modern, suposa una bocanada d’aire fresc en el panorama musical actual espanyol. Les seues lletres, lluny de tòpics, són poètiques i de protesta, reflectint així la dualitat musical característica de la banda, potència i melodia, ritme i suavitat, interpretades amb calidesa i personalitat pels seus tres cantants solistes.

Hotdrop s’ha deixat veure sobre els escenaris de moltes ciutats de la península com Madrid, Barcelona,València, Guadalajara, Santander, Gijón… compartint escenari amb grans artistes menge Toots Hibbert, Slackers, Bava Toure i Heptones. També han estat sonant en les ones de diverses ràdios especialitzades de llarg a llarg del globus i la premsa musical ha donat bon compte d’això. A més, prompte sorprendran amb el llançament d’una compilació de remixes de “Ready”, fruit de col·laboracions amb diferents productors de Romania, USA, França, i Espanya entre uns altres, i registrat sota llicència creative commons.

Components

Maxi Florez: Batería. Miguel Santolaya: Percusión. David Arribas: Bajo. Carlos Alonso: Piano, Rhodes, sintetizadores, voces. Camila Monasterio: Organo Hammond, Melódica, voces. Javier Ochoa: Guitarra Solista, voces. Santiago Mijarra: Guitarra Rítmica, voces. Roberto Martínez: Técnico de Sonido.

CONTACTE

thehotdrop@gmail.com   699344872