Jazzbo

Ska Jazz

Biografia de Jazzbo

Es tracta d'un grup format per devots del ska – jazz jamaicà dels 60. Un estil ballable que va canviar la història de la música precedint al reggae que vindria després i al ska britànic. Avui en dia el ska – jazz dels 60 és part d'una herència cultural i Jazzbo és una d'aqueixes poques bandes tocant aquest estil incorrupte, una excepció en l'escena ska europea.

Jazzbo no només conta amb una poderosa secció de metalls, amb els germans Johannsen al capdavant, forjats instrumentistes en l'escena de jazz de New Orleans des dels anys 60, el concepte del grup és el de 5 músics tocant estrictament acústic i el resultat és aqueix ska – jazz infecciós, rude i absorbent.

En 1997 Jazzbo va ser fundat en Berlin per membres provinents d'algunes de les millors bandes de la dècada, noms menge Yebo o Engine 54 donen fe d'això. Fins al moment han oferit centenars d'actuacions, en menuts clubs, festes privades i multitudinaris festivals.

En 1999 van aparèixer els primers treballs del grup, un single i un LP, a més d'aparèixer puntualment en diverses recopilacions. Jazzbo és una banda de directe amb una poderosa interacció amb l'audiència i els seus treballs són gravats en directe en l'estudi per dos micròfons, captant el so de ska – jazz jamaicà en estèreo!

2004 va ser l'any del seu disc més reeixit, Black Friday, al que li va precedir una gira espanyola incloent aparicions en ràdio i televisió.

Components

Waki Johannsen (trombó)

Detwin Johannsen (saxo).
Robert Schwill (bateria).
Daniel Dückers (piano).
Martin Barteles (contrabaix).