Ska Band Malajunça

SKA-PUNK-OI!,REGGAE

Biografia de Ska Band Malajunça

La història de Ska Band Malajunça (nom real pel qual crec que ningú mai els ha anomenat correctament), comença al principi de 1994 quan una colla d'amics de Cullera decideixen juntar-se i muntar una banda per fer versions dels seus grups favorits: Kortatu, Madness, The Butlers, començar a composar temes propis… i principalment, passar-ho be.

 

Sense deixar córrer massa temps enregistrarien el que seria la seua primera maqueta en format K7 "I Congrés de Figures Mundials", fent un munt de concerts, entre els que cal destacar l' únic festival plenament skatalític fet al País Valencià, on tocaren amb Twiris, Malarians i Skarface i que es feu al seu poble, Cullera.

 

Fins aquest moment es coneixien com a Gramoxone® Ska Band però la seua popularitat aplegà a oïdes de la multinacional mata verdolagues i amb el gran sentit de l' humor que els caracteritza decidiren agafar el nom de l' única brossa que el Gramoxone® no és capaç de fulminar, la Malajunça. Aquest fet anecdòtic va ser emprat per l' escriptor de Sedaví Ferran Torrent al seu llibre "SOCIETAT LIMITADA" on parla d' un grup anomenat Gramoxín…

 

 

Després de tot açò i amb una creixent popularitat que els porta a fer una gira mundial per Catalunya i Euskadi, al 1998 decideixen gravar el seu esperat segon disc, aquesta vegada ja en format cd i amb un so millor i més variat estilísticament que el de la maqueta. Per posar-li nom no es calfen massa el cap i l' anomenen "II Congrés de Figures Mundials".

 

Amb 2 discs i un grapat d' anys ja darrere continuaren fent concerts, principalment al País Valencià (pot ser siga l' única pega dels Malajunça, no haver pogut expandir-se per la resta de l' univers…) on aconseguien el que era la seua principal qualitat, fer ballar a qualsevol que passara per allí, fora fan declarat o un que no els havia sentit mai ni sabia que botons era l' ska o el reggae. La qüestió era que els concerts eren sempre una festa, on no faltaven versions del Sarri Sarri de Kortatu o el One Step Beyond de Madness i Prince Buster, ingeniosament adaptat com a "Enguany estic millor".

 

Després de problemes per a aconseguir una formació estable i de quedar només un dels 3 cantants que aplegaren a tindre als seus començaments, però sense perdre seguidors desitjosos d' un nou disc, decidiren acomiadar-se al mes de Maig de 2.002 a la sala Roxy de València, on tan bon concerts havien oferit, en un concert amb Sva-ters massa fred d' ambient i públic i totalment injust amb la seua trajectòria.

 

Afortunadament l' estiu de 2004 podrien refer-se i reaparegueren amb gran èxit a Cullera, junt al grup que tantes vegades els acompanyà, Obrint Pas, concert on regalaren el "III Congrés de Figures Mundials. L' acabose" un cd que recull els dos discs anteriors i 3 temes en directe a més de 3 nous temes ; "L' embús" "A fer-ho" i "P.P.P."on mostren que no han perdut ni una mica del seu gran sentit de l' humor. Aquell concert però, no resultà el retorn de la banda, sinó que va ser ocasional, tornant a fer una actuació més dies després a Albalat de la Ribera.

 

Les darreres notícies són, pel que sembla, que aquesta no serà la darrera reaparició, sinó que encara els queden ganes per a fer concerts de vegada en quant i ja tenen un anunciat per a l' 1 d' Octubre de 2005 a Cullera junt a Sva-ters. Esperem ansiosos que no siga l' únic ni l’ últim, i recordeu sempre el seu lema… QUI BALLA GUANYA!

Components

CONTACTE

sbmj@imuk.net

 

609110696