Skalingrad

Ska / Punk

Biografia de Skalingrad

Skalingrad és un grup en constant evolució. Podem definir el nostre estil com a un punk contundent i un ska que busca ritmes clàssics i melodies sonores i ballables. Actualment els instruments que composen el grup son els clàssics bateria, dues guitarres, baix i veu, a més d'un trombó. L'objectiu del grup és completar la formació amb una trompeta i un teclat, per enriquir encara més les nostres cançons i versions. El grup està obert a contractacions des del passat març del 2009, després d'un parentesi de gairebé un any. Amb nous músics i energies reforçades, el projecte Skalingrad està més viu que mai!

 

 

HISTÒRIA: Skalingrad, la ciutat de l'ska!

 

Tot va sorgir alla per el 2001, el tipic somni de 4 colegues (Esteve a la bateria, Fran a la guitarra, Jose al baix, Pau a la veu) que volien montar un grupet: KARKOMA, vam comprarnos cada un el seu instrument i començarem a aprendre a tocar-lo. Pero per histories de la vida i la falta d'enteniment a l'hora d'elegir un estil de musika, mai vam fer res i Jose i Fran (que volia un rollito jevilongo) es van pirar per el seu costat.


Al començar la carrera a Setembre de 2003, Pau coneix a Emi, pronte fan amistat i Emi comenta que toca la guitarra, parlen del projecte del grup, Emi coneix a Esteve i en pocs mesos comencen a tocar al pis de dalt de casa d'Esteve, nomes guitarra i bateria, ja que Pau encara no tenia ni ekip de veus. Una nit al Racó de la Corbella, tipica nit de borraxera sorgeix el nom del grup: BARREXAT.


Ixe mateix estiu Pau s'ho passa currant i es compra un ekipet de 100w i aleshores comencen ja a assajar de una forma més seria. Per altra banda comença la recerca d'un baix… provarem varies persones sense cap exit.


Un altra nit de borraxera al Racó, i algo desilusionats, ja que sense baix no avançavem res… Emi comenta que el seu germa vol aprendre a tocar el baix i sense pensar-ho parlarem amb ell i el fitxarem… era just el que buscavem una persona de confiança que no ens deixara tirats i damunt del mateix rollo, aixi trobarem al nostre baixista Hugo.


En Gener del 2005 començarem altra vegada a assajar, Hugo progressa i s'adapta al grup d'una forma tan rapida que ens sorpren a tots. Uns messos despres, Hugo va convencer el seu amic Alex per a que entrara al grup com a la segona guitarra.

Despres de varios assajos i de comprovar que ens entenem perfectament amb l'Alex i que estem tots en la mateixa onda, passa a formar part del grup. I aixi es tanca la formacio basica del grup.


Com que el nom de BARREXAT no ens entusiasmava massa i damunt la formacio del grup havia sigut ampliada, vam decidir canviar el nom… i una vegada mes al Racó, entre birra i birra, burret i burret, peta i peta, a Esteve se li va ocurrir el nostre actual nom SKALINGRAD, ciutat de l'ska… ens va encantar i unanimement tots vam votar a favor d'eixa opcio


Ja teniem nom, la formacio basica completa… i la idea en ment de fer PUNK-SKA FESTIU… continuarem assajant al pis d'Esteve, molestant al veinat i als seus pares tots els caps de setmana, fins al punt de que tot el carrer akavava per saver-se les tipikes versions que assajavem per compenetrar-nos i agafar experiencia.


A la primavera del 2006 comencem a assajar les nostres primeres cançons propies: L'Ska per la Terra, Antifeixista Sempre, Palestina no s'oblida i Qui T'espera no Respecta. I sorgeix la idea de introduir trombo i trompeta als nostres temes i a algunes versions, pero ja que es ben dificil trobar algun music que s'enrole en el projecte, decidim contar amb varios amics musics de prestec a qui cridar cada vegada que surt un concertet.


I el 23 d'Agost ens sorgeix el nostre primer concert, el debut!! Al PORKA-ROCK, al municipi de Corbera (Ribera Baixa) compartint cartell amb ALIKATA + T-34 + ULTIM RECURS + TRAUM. Sigue un debut una miketa accidentat, ja que pagarem la novatada, tokarem els ultims i just quan anavem a començar aparegue la policia diguent que tot havia acabat perque ja no eren hores… Imagineu la desil·lusió… però a base de negociar conseguirem que ens deixaren tocar, no l'hora sencera que ens tocava, pero si 20 minuts que acabarem allargant a mitja horeta. La gent va respondre de puta mare i encara que no tocarem tot lo que esperavem, va ser el millor debut que ens podriem haver imaginat.


A partir d'aquell debut, han anat sorgint concertets.


A finals del mes de Febrer de 2007 ens sorgeix la oportunitat de compartir un local d'assaig ben condicionat amb el grup de Paiporta LOW MOSCOW… no ens ho pensem i ens traslladem alli.

 

A agost de 2007 incorporem el nostre primer vent oficial: Jose Antonio, al trombó. I amb apenes una setmana d'assaig, ens acompanya en una data molt important per al grup: 25 d'agost, la primera eixida del grup fora de la nostra terreta, a Hinojar de Cervera (Burgos).

 

A finals de 2007 s'incorporen Manu Arnedo a la trompeta i Fran Chiquero a la percusió, ja com a membres fixes del grup. I per a 2008 estem esperant a que s'incorpore un saxofonista que serà el 9º Skalinista… Però el grup queda tocat greument i de forma repentina perque diversos comonents han d'abandonar el grup per diferents motius.

 

Així, el projecte Skalingrad ha de morir o renàixer, i Hugo i Emi tenen ben clar que no pot morir. Poc a poc, durant 2008 aconsegueixen refer la formació, que queda completa en setembre. El març de 2009, els nous Skalingrad tornarien als escenaris les cançons originals, però amb més energia i il·lusió que mai.

 

SKALINGRAD RESISTEIX!

 

SALUT!

 


Ver Concerts d'Skalingrad en un mapa más grande

Components

KIKE (VEU)

EMI (GUITARRA)

HUGO (BAIX)

EVELIO (GUITARRA)

SANDRA (TECLATS)

PAU (BATERIA)

MARIO (TROMBÓ i VEUS)

CARLES (TROMBÓ)

BORJA (TROMPETA)

CONTACTE

670546743

skalingrad@gmail.com