The Pepper Pots

REGGAE, SKA & ROCKSTEADY

Biografia de The Pepper Pots

The Pepper Pots va començar amb la il·lusió per recuperar el so i l'estètica de les bandes jamaicanes dels '60. El repte no era fàcil, però finalment després de mesos de feina, es va aconseguir trobar els músics necessaris per portar a terme aquests nou ambiciós projecte. Després de dos anys d'existència la banda ha evolucionat tant musicalment com pel que fa a components fins arribar a un estil personal i fidel.

 

Amb aquests 2 anys d’existència, hem compartit escenari amb artistes jamaicans tan importants com Laurel Aitken, Winston Francis, Derrick Morgan, Dave Barker, i Tena Stelin, així també com artistes nacionals i internacionals del gènere com els francesos A.S.P.O (About Some Precious Oldies), Mr. T-Bone and his allstars, BDF (Basque Dub Foundation) o els bascos Potato.

 

No és fins al juny del 2004 quan es decideix fer la grabació del primer L.P de la banda als estudis DoctR'n'Ric de l'Enric Carbonell a Torelló. Un disc amb 14 temes + 2 remescles DUB. En aquest primer disc s’ha cuidat molt el so intentant recuperar la sonoritat “oldie”, grabant amb instruments originals dels ’60 -‘70 i analògicament. S’ha cuida’t molt la producció i els arrenjaments, per tal d’aconseguir aquest objectiu.

 

Cal destacar també algunes de les col·laboracions del disc com Ben Jamming desde Londres, Joan Figueres, Pau Checa (Mount Zion / Ranking Soldiers), Oscar Bas (Sin Papeles)… que han millorat qualitativament el resultat final.

 

La gravació d’aquest primer disc ha sigut el resultat de l’esforç d’aquests 2 anys de continua dedicació, i mostra la direcció actual de la banda.

 

Actualment The Pepper Pots ha aconseguit crear un nucli consolidat format per un trio vocal femení, recordant els creats als '60 tant a Jamaica com a l'estranger (The Gaylettes, The Soulettes, The Supremes, The Marvelettes…) acompanyat per una conjunta base rítmica i una secció de vents.

 

Les tendències musicals de la banda van desde l'ska, el rocksteady i el reggae fins al R&B i el Soul de la Motown americana, influenciats per artistes com The Pionners, The Maytals o The Marvelettes…

 

The Pepper Pots no toca el que molta gent anomena “ska” sinó que ha volgut retornar a les arrels. Això no vol dir que siguem nostàlgics ni conservadors sinó que, en aquests temps d'estandarització musical, creiem interessant retornar a la senzillesa i la frescura del so clàssic, basat en melodies de veu i vents treballades i bases contundents.

Components

Adriana Prunell voz

Mercè Munné voz

Marina Torres voz

Joan Vergés bateria

Joan Barrientos bajo

Lluís Rodríguez guitarra

Ireneu Grosset teclados

Tomy Muñoz saxo tenor

Gerard Xifra saxo baritono

Jordi Subirà trompeta

Isidre Palmada trombón

CONTACTE

info@thepepperpots.com