The Toasters

Ska

Biografia de The Toasters

The Toasters van ser fundats en 1983 en el East Side de Manhattan per l'anglès Rob OBucket, Hingley. Es pot considerar a The Toasters menge el màxim exponent del Ska dels EUA en general i de Nuva York en particular. Amb una barreja d'influències culturals i estils, la banda ha aconseguit imprimir als seus nombrosos treballs un segell personal inconfundible. Fidel reflex de l'ambient multicultural i multirracial de la seua ciutat, The Toasters ens ofereixen una adrenalínica barreja de Worl-Beat, Soul, Rap, Reggae i Ska amb influències del Rock i el Punk. El resultat és una barreja altament explosiva de música per a ballar denominada per la pròpia banda menge "East-Side-Beat". Una personalitat tan rellevant com el propi Joe Jackson va quedar tan impressionat amb la banda que va arribar a produir-los el seu primer àlbum "Nova York Ska Fever" i fins i tot a aparèixer com convidat estel·lar en nombrosos concerts de la seua primera època. Ens trobem davant la banda més prolífica en directe de l'escena skatalítica mundial. Amb més de 500 concerts a les seues esquenes han aconseguit un públic fidel i són considerats una banda de culte en tot el món.

Són els autèntics pares del ska nord-americà remuntant-se els seus orígens a principis dels 80. Una banda referent per a totes les agrupacions sorgides amb posteritat (Mighty Mighty Bosstones, Easy Big Fella.) a l'altre costat del toll.

Quan el cantant i guitarrista Robert 'Bucklet' Hingley va arribar A EEUU des del seu Anglaterra natal es va portar amb si totes les influències de l'emblemàtic segell 2Tone (Selecter, Madness, Specials.) que havia degustat des de finals dels 70. Sense cap tipus d'escena skatalitica en el seu país de destinació, va decidir formar The Toasters i imprimir-los un estil propi, el 'East Side Beat', amb potent secció de vents i la seua particular visió urbícola del gènere. AL recolze en els seus inicis del mismísimo Joe JacksonMoon Ska Records.

Tretze àlbums editats fins a la data, entre els quals s'inclouen grans treballs com 'Don't Let The Bastards Grind You Down', 'Nova York Fever', 'Dub 54' o la seua última lliura 'Enemy Of The System'.

Un grup imprescindible per a entendre l'evolució del ska durant els últims 20 anys a l'altre costat del toll. va seguir la creació per part de Bucklet d'un dels més importants segells de ska americà de l'actualitat

Components

Bucket :: Guitar, Vocals
Andrew Pearson :: Bass, (ranking roger, special beat, roddy radiation)
Jesse Hayes :: Drums (westbound train, void union)
Scott Russell: drums (planet smashers) Neil Johnson :: Saxophone (planet smashers)
Dave Barry :: Keys, Vocals
Greg Robinson:: Trombone (mephiskapheles)