En 1991, inspirat pels ritmes de la música tradicional de Jamaica i l’àmplia naturalesa d’improvisació del Jazz , el membre original dels JAZZ WARRIORS i veterà contrabajista GARY CROSBY, va convertir en realitat el seu concepte musical. El concepte de CROSBY era el de crear una quintaesencial fusió de Jazz, Reggae i Ska, tocant temes standards caribeños i Jazz modern a més de cançons Folk, per a aconseguir-lo va reunir un elenc de músics de molt talent del circuit del Jazz i el Reggae dandoles permís per a esperimentar i expandir les fronteres de la música que tocaven, el resultat va ser JAZZ JAMAICA.

Al març de 1999 CROSBY va dur el seu concepte més enllà expandint l’alineació de l’embrionari grup JAZZ JAMAICA fins a arribar a l’estatus de Big Band afegint un elenc de solistes convidats.

CROSBY després de gravar 4 albums amb JAZZ JAMAICA, ja estava preparat per al següent nivell, la JAZZ JAMAICA ALL STARS, una banda que reune de 14 a 20 instrumentistes (segons tarifes de contractació), que conta amb 3 generacions de músics de tots els colors amb edats compreses entre els 24 i els 70 anys i procedents de diversos sectors de la comunitat jazzística.

La formació màxima comprèn 2 Vocalistas, 5 Saxos, 4 Trompetes i 4 Trombons amb una secció rítmica de Contrabajo, Piano, Bateria, Guitarra i Percussió. Alguns dels components de la JAZZ JAMAICA ALL STARS són músics reputados i molt coneguts en l’escena jazziztica internacional: Dennys Baptiste, Andy Shepard, Juliet Roberts, Orphy Robinson, Guy Barker, Claude Deppa, Ashley Slater, Annie Whitehead i Alex Wilson.

Col·lectivament, GARY CROSBY i els seus músics representen el més elevat exponent d’aquesta fusió única, coneguda ara menge “Skazz”, una fusió molt benvolguda per tot el món qualsevol que siga la seua edat, sexe o color de la seua pell.

La música jamaicana va tenir el seu gènesi en l’escena jazzística londinenca entre 1940 i 1950 amb l’arribada de la primera generació de músics immigrants caribeños. La línia creativa d’aquest moviment musical va des del pioner del Free Jazz JOE HARRIOT al treball del guitarrista dels anys 60´s ERNEST RANGLIN, a través dels JAZZ WARRIORS fins al saxofonista COURTNEY PINE, des dels anys 80´s fins a la generació actual. La JAZZ JAMAICA ALL STARS és la primera Big Band formalment estructurada per a tocar aquesta particular fusió de Jazz. Són el reflex de la tradició musical caribeña i demostren de forma vibrant i exuberant la seua contribució a una tradició jazzística que aquesta molt viva i canvia constantment. I el genial és que no és necessari entendre massa de Jazz para gaudir amb aquesta banda on tots són estrelles.

A qualsevol persona amb un mínim d’afició per la música li agraden els ritmes caribeños, el REGGAE, el SKA o el CALYPSO amb grans seccions de vent, sonoritats llatines i amb un repertori ric i variat amb versions de temes standards tan populars com el “My boy Lollypop” de MILLIE, l’Al “Capone” de PRINCE BUSTER, el “Footprints” de WAYNE SHORTER, o el “Dolphin Balle” o el “Watermelon Man” de HERBIE HANCKOK.

Està clar que la JAZZ JAMAICA ALL STARS agradarà a tot tipus d’audiències, el seu espectacle té un ritme tan trepidante i contagioso que el públic mai s’ha pogut resistir a la temptació de ballar en els seus concerts.

El prestigiós diari britànic THE GUARDIAN va dir d’ells: “…Gran Bretanya té el seu rival per a bandes revivalistas com BONA VISTA SOCIAL CLUB. La JAZZ JAMAICA ALL STARS tenen la ingenuïtat i habilitat de tocar JAZZ mentre connecten amb un públic que vol pasarselo bé quan ix a la nit. Açò és real WORLD MUSIC britànica i no fa mancada esperar que un RY COODER o un WIM WENDERS de torn els descobrisquen, veuen a veure’ls ara, abans que la resta del món s’assabente…”.