La New York Ska Jazz Ensemble ens visita per segona vegada enguany. La primera vegada va ser al festivern, on van estar genials, però que personalment, em vaig quedar amb les ganes de més, hi havien molts grups i se me va fer curta la seva actuació.

Ara tenim la oportunitat de tornar a vorer a aquesta ja mítica banda, el concert serà al loco club a València el dia 6 d’Agost. A més, ens presenten el seu últim disc, “Step forward

Step forward” ha estat gravat en Brooklyn-Nova York en els estudis HardLuck Studios en 2008, contant amb dos dels millors baixistes de ska-jazz de tots els temps (Val Douglas llegendari a la baixa de skatalites i Kevin Batchelor actual baixista de skatalites) .Però el veritable secret d’aquest gran àlbum és que l’actual formació de NYSJE aquesta repleta de grans instrumentistes de jazz i reggae i que la seua interpretació és simplement grandiosa (Fred Reiter-saxophones and flute,Alberto Tarin-guitars,Yao Dinizulu-drums and percussion,Earl Appleton-organs and pianos and Mark Paquin-trombone).

Tant les versions de clàssics del jazz en clau de reggae com els temes originals estan plens de força i imaginació i els seus ritmes trepidants , dolços o suaus vénen carregats sempre d’aqueix matís neoyorkino que els ha fet ser considerats una de les bandes de ska-jazz mes importants del món