Bandits van tenir l'honor i la tasca de començar el II Festival València Ska. Amb temes propis, amb molt bona base i bon ritme, i unes versions elaborades que van fer les delícies del públic amb el qual van trencar el gel amb escreix. La gent va quedar sorpresa perquè no els coneixien molt però va quedar patent que són una gran banda que els espera un futur prometedor.

Semenska, van sortir en segon lloc. Fidels al seu estil van donar el toc 'gamberro' del Festival. Amb les seves agudes lletres i les seves incessants i variats ritmes amb els que van moure a tot el personal. Musics de banda, amb gran nivell, una bona secció de vents i per descomptat molta gresca. Que no falti!

I tancant el Festival, un grup de la terreta, The Skafeinats, que van desplegar tot tipus de mitjans demostrant que es prenen molt seriosament el seu paper dins de l'escena, gravant el concert amb el seu equip de vídeo, el seu tècnic de so, etc. Van començar amb un tema instrumental demostrant el que ens quedava per veure. Una banda de joves promeses que es van atrevir a versionar un tema de la New York Ska Jazz Ensemble que va posar els pèls de punta als seguidors del skajazz, res a envejar al tema original. Gaudim com nans d'aquesta banda amb molt de futur i que ja s'està donant a conèixer per mèrits propis.

També es van lliurar els premis del I Festival València Ska, amb la participació de Carmen, de les Dames (la de Skaparapid), lliurant el premi a The Skafeinats ja Contratempo. Vam tenir també l'ocasió de lliurar un premi molt especial per a nosaltres i suposem que per a tots, el premi a la gent del Bredda pels seus concerts en directe i com no per la increïble empremta que han deixat en el món de l'ska a València. Moltes gràcies per aquests 10 anys de concerts i balls!

I com la nit prometia ser llarga, vam tenir als Rudies All Around ia la gent del Bredda exhibint les seves dots de selectors que van animar a tota la gent a no anar-se'n… i complir amb la tasca! La gent es va quedar fins al final i això que teníem una hora més pel canvi d'hora. Increibles els temassos que es van marcar! També per seguir amb la tradició del I Festival València Ska, vam fer el 2n concurs de ball. Els selectors de la nit van punxar un tema 2-Tone, celebrant l'aniversari, i un altre clàssic. En acabar vam repartir els premis i continuem amb la punxada!

I per acabar amb la crònica, agrair a la sala i la seva gent tota la confiança que van dipositar al Festival. Moltes gràcies per tot a tots pel bon rotllo! Un 10 per a la sala! Sense ells no hauria estat possible! I per últim agrair a tots els que vau estar pel bon rotllo i l'ambient festiu que es va crear a la sala que és el que buscàvem nosaltres. Que la gent disfrutés i s'ho passés d'allò més bé. Esperem que repetiu!

Esperem que l'any que ve puguem fer un altre Festival i que com a mínim igual que aquest!

Moltes gràcies a tots!