Agraviats enceten un nova etapa presentant el seu últim treball Riure, pecar, crear… (Quimera Records 2009). Com han fet sempre amb els anteriors treballs: Ells s'ho cuinen, ells s'ho mengen. Amb una producció modesta, en aquest disc, pretenen reafirmar les virtuts que ja manifestàven en discos anteriors: l’energia dels temes i el pes de la part instrumental, per donar un pas més enllà musicalment i en l’elaboració dels arranjaments.

Les novetats principals provenen de la renovada secció de veus formada ara per un duet masculí/femení que aporta al grup un caràcter completament diferent i l’acurada elaboració de la majoria de les lletres, que donen a cada tema un toc personal. D’altra banda, cal destacar la multitud d’estils diferents que conreem amb més o menys èxit. Presenten des de temes on predomina l’ska-rock, al qual ens teníen acostumats, amb tocs reegae, funk, hip hop i punk; fins a la fusió de noves sonoritats llatines i properes al jazz, amb les quals volen obrir un nou camí dins de l’escena de la música reivindicativa de parla catalana.

Encara així, els components del grup afirmen que, el seu, és un grup de directe, ja que els agrada compartir el que saben fer i gaudir-ho amb el seu públic. Per això, pretenen que el disc arribe al màxim de gent possible, enregistrant-lo amb la plataforma lliure Creative Commons per a evitar la utilització comercial dels drets d’autor.

Amb el disc vos presentem també un interessant i original videoclip del tema Les Coses.

 

www.agraviats.net