Molt ha plogut des d'aquell magnífic disc curt (perquè se'ns va fer molt curt) de Skaks, el mític "Bola 8", treball que llavors va ser un dels pioners a apostar pels sons autèntics jamaicans i per l'ska-jazz.

Després de molt esperar arriba ara "She's so divine" un nou cd, aquesta vegada "llarg" en el qual tot i els canvis de formació i el pas del temps se segueix reconeixent a la primera el so Skaks de la mà de seu baixista i alma mater Kodi.

Si a "Bola 8" trobàvem estupendes versions en "She's so divine" hem descobert que Skaks també composen i a més ho fan escandalosament bé.

El disc comença amb tres primers temes de notable alt dels que em costa triar entre "Tensión" i "Jugant a Skaks", el tercer és "Contuinuum" que ens mostra el primer reggae-dub registrat de la banda.

En la nostra opinió el disc baixa un esglaó en els dos següents temes: "Song for my father" la tinc molt escoltada per culpa de Gramophone All Stars i a més li tinc una mica de mania a com la canten, en això guanya la de Skaks, és instrumental. "Living for the city" és una versió de Steve Wonder cantat per Eva Reina i és l'únic tema no instrumental del disc i jo que sempre he defensat que a Skaks li vindria genial una cantant m'ho començe a replantejar, sense ser un mal tema sembla que no acaba d'encaixar bé amb la resta.

El sisè tema, "Rhythm Blues" és el tema alegre, ballable, per taral.lejar, xiular o "Lololejar" sense parar, el primer que se't queda a la primera escolta, serà imprescindible en els directes.

Fins aquí hauríem un disc bastant complet, amb bona nota que se situaria dins de l'esperat. Però no es vagen encara que encara n'hi ha més.

A partir d'aquí el grup es transforma, com si s'haguessin enganxat un xut de creativitat, fins al so sembla diferent i ens ofereixen un parell de grans temes d'ska-jazz impressionants "115" i "Insomni", d'aquests que et ve de gust tancar els ulls i centrar-te en la música com si no existíra res més al món. I per finalitzar "E = mc2" una equació perfecta de rocksteady, ideal per tancar el disc.

En definitiva es tracta d'un disc imprescindible, (llàstima que no s'haja editat en vinil perquè seria un gran gust tenir-lo en aquest format) en el qual es nota la mà d'Antonio J. Iglesias a la percussió que enriqueix molts temes, els arranjaments de Dr Jau i en què hem descobert la feceta de compositor de Kodi, que una vegada més ens deixa amb ganes de més, no ens faces esperar tant per al proper!

Pd. Us recorde que podeu trobar aquest disc a la botiga de la web per només 10€..