Qualitat per a totes les butxaques al Nowa Reggae 2011

 

El festival se celebrarà al Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú el 8 i el 9 de juliol

 

Situat com una cita tradicional en el panorama reggae català i estatal, el festival NowaReggae torna amb força per animar l’estiu amb els ritmes més frescos de Jamaica. El Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú, als peus de la platja, acollirà com cada any el festival, que en aquesta edició se celebrarà el 8 i el 9 de juliol. Un lloc idíl·lic, una petita masia elevada a uns metres del mar, ideal per degustar el millor reggae.

I el millor reggae vindrà de la mà de Tarrus Riley, un dels referents del reggae conscient actual que pararà a Vilanova i la Geltrú en plena preparació del seu quart disc. Després de debutar al 2004 amb Challenges, el fill del veterà cantant Jimmy Riley va despuntar dos anys després amb Parables, un disc molt celebrat que conté joies com Beware i She’s Royal. El tercer àlbum, Contagious, va consolidar la carrera de Riley amb singles de gran èxit com Contagious o Good Girl Gone Bad.

El reggae conscient tindrà gran protagonisme en l’edició d’enguany del Nowa Reggae. Duane Stephenson, un dels responsables de mantenir viva la flama del roots reggae, presentarà a l’escenari del Molí de Mar el seu últim treball, Black Gold. El seu àlbum de debut,From August Town, va ser lloat per la revista Billboard per recuperar l’esperitoriginal del reggae amb lletres “que transmeten anhels romàntics i l’agonia del guetto.

L’elenc d’artistes jamaicans el completen Dean Fraser i The Pioneers. El primerestà considerat el millor saxofonista de reggae, després d’haver acompanyat ambel seu instrument a centenars d’artistes des dels anys 70 fins avui. Un virtuósque coneix el saxo com ningú i que presentarà alguns dels temes que formen elseu extensíssim repertori. The Pioneers, tot i la seva veterania, mantenenl’esperit i la frescor que els va portar a ser un dels primers grups que vanobrir el reggae fora de les fronteres jamaicanes, arran del seu primer éxito,Long Shot Kick The Bucket. Els seus èxits han estat versionats per grans veusde la música jamaicana.

El divendres, per començar el festival a bon ritme, cantarà desde l’escenari del Molí de Mar Gappy Ranks. Després de destacar en alguns singles amb el seu esperançador talent, Ranks va guanyar-se la consideració al millor álbum reggae de 2010 per Put The Stereo On. A marxes forçades, Ranks, de pare jamaicà però nascut al Regne Unit, s’està guanyant a pols ser considerat una de les grans noves estrelles del reggae, i estarà a Vilanova i la Geltrú per demostrar-ho.

Els artistes nacionals i estatals també tindran protagonisme al festival d’enguany. Després d’uns anys retirats de l’escena, els tarragonins La Thorpe Brass tornen als escenaris per fer una gira de vint concerts que tindrà parada a Vilanova i la Geltrú, on oferiran el seu poderós directe. El Nowa Reggae tindrà l’honor també de tornar a rebre a la Basque Dub Fundation, que visiten el festival per segona vegada per oferir les hipnòtiques vibracions que produeix el Dub. L’aportació estatal la completen els Blackstarliners, la nova banda del productor Genís ‘Genius’ Trani després dels Jamdowners, la formació d’acompanyament dels clàssics jamaicans que visiten Espanya; i Rubén López & The Diatones, amb el seu estil versàtil amb un deliciós sabor a clàssic jamaicà. Per tancar el festival, un altre retorn: els de la sound system alemanya Sentinel, considerada una de les millors del món, que portarà la seva motxilla plena de ritme i èxits per fer ballar al públic del Nowa.

Com sempre, el Nowa Reggae festival ofereix als visitants el millor entorn, les millors activitats i el millor servei. El Nowa pon di Beach omplirà la platja d’activitats paral·leles al festival: sessions a càrrec dels millors punxadiscos local, un campionat de futbol platja i la projecció, al cinema Bosch, de l’acabada d’estrenar pel·lícula Hit me with music. Com cada any, el festival ofereix als visitants l’allotjament a un càmping amb transport directe al recinte dels concerts. Aquest any el Nowa Reggae és més barat. L’abonament anticipant té un cost de 30 euros, 35 si es compra a taquilla. Amb el càmping, el preu és de 42 euros. Les entrades per divendres tindran un cost de 13 euros anticipada, 16 a taquilla, i per dissabte de 22euros i 25 a taquilla. Per comprar les entrades i tenir més informació siusplau visita www.nowareggae.com